13 Şubat 2007 Salı

bir alem japonlar..

Okulda yabancı öğrenci sıralamasında Hintli ve Nepallilerden sonra sırayı Japonlar alıyor. Gerçekten kendilerine has bir millet şu Japonlar. Kampüste hemen farkediliyorlar. Nasıl mı?

1. Kızları acayip frapan ve bazen de vamp giyiniyorlar. Minicik (dikkat edin mini demiyorum:P) etek ya da şortlar (ve bu soğukta), uzun dizüstü rugan çizmeler (yanında zincirli olanlarını da gördüm), çizmenin üstüne kadar çekilen çoraplar, aksesuarlar ve tabii ki makyajsız çıkmam abi olayı: Açıkçası minyon ve çoğunluğu bebek yüzlü olduğu için bu tür giyim biraz garip kaçıyor üstlerinde, ama bu kadar abartılı giyinmeyenleri hakkaten güzel giyiniyor. Sadece derse neredeyse yataktan çıktıkları halleriyle gelen amerikalılar için biraz (!) fazla, ve bakmaya şayan tarzda oluyor giyimleri o kadar:) Bu arada Japonların yüzde 80'ni gerçekten hoş kızlar.

2. Erkeklerine gelince, bu konu anlatamam, görmen lazım cinsinden bir konu aslına bakarsanız:P Erkeklerin kesinlikle kızlardan altta kalır hali yok. Hatta kaşlarını aldıklarını, manikür yaptıklarını ve saçlarını boyadıklarını hesaba katacak olursak. hiç mi hiç altta kalmadıklarını söyleyebiliriz. Genelde japon çizgifilmlerindeki anime karakterleri gibi dolanıyorlar:)kabartılmış uçuk saçlar, yerlere kadar inen çantalar, daracık (dar değil:P) pantolanlar ve altında kocaman botlar (ve bazen ayakkabı bağcıkları onları arkadan takip ediyor)

3. Japonlar fazlasıyla kendi içine dönük bir millet gibi geldi bana açıkçası. Devamlı kendi milliyetlerindeki insanlarla dolaşıyorlar ve konuşuyorlar, farklı milliyetten biri ile konuşurlarken pek görmedim. Bu özellikle ESL -ingilizce hazırlık- öğrencisi japonlar için oldukça dezavantajlı bir durum halbuki.

4. Yurdun mutfağının müdavimleri, benim mutfak arkadaşlarım:) okulun yemekleri onlara fazlasıyla yağlı ve tuzlu geldiği için onlar da yemeklerini kendileri yapmayı tercih ediyorlar.

5. Japon erkekleri mutfakta çok başarılı:) Malzemelerin hazırlanmasından, yemeğin pişirilmesine ve bulaşık yıkamaya kadar herşeyi onlar yapıyorlar:)

6. Fazla sosyal olmaya yanaşmamakla birlikte yine de çok saygılı bir millet ama..İlk adımı karşı taraf attıktan sonra muhabbeti devam ettirmeyi seviyorlar:)

7. Bir de isimleri gerçekten çok hoş:) Burada genelde konuştuğum japon arkadaşlar Mayuko, Hitomi ve Toshinori. Mayuko yurttan arkadaşım, aynı kattayız. Hitomi burada devam ettiğim sosyal içeriklikli, çocuklara yönelik Circle-K adındaki gruptan arkadaşım, Toshi ile de birçok dersimizi ortak alıyoruz. O da iyi ve saygılı bir çocuk. İstatistik sınavı öncesi bir-iki konuyu ona anlatmıştım, sınav sonrası arayıp teşekkür etmeyi ve eğer sıkıntı verdiyse özür dilemeyi atlamayan cinsinden:)

Dedim ya kendilerine has, farklı bir havaları var. Velhasıl, kampüse renk kattıkları tartışılmaz:D

Hiç yorum yok:

*Secimler hep vardi.Her sey kaderde yazili olsa da -maktub-, oraya sen secimini yaptiktan sonra yazildi. Ve simdi sira sende, sadece soyle bana: YaZi mi yoksa TuRa mi?