15 Mart 2007 Perşembe

parmaklarimizdaki gizli anlam

Bu post, sevgili ablacimin:) gonderdigi mailden alintidir. (oldugu gibi kopyalamanin adini gordugunuz uzere 'alinti'ya cevirdim:P) Cok hosuma gittigi icin sizinle de paylasmak istedim..

Bas parmak anne ve babamizi,
Isaret parmagi kardeslerimizi,
Orta parmak kendimizi,
Dördüncü parmak yani yüzük parmagi esimizi,
Küçük parmak ise çocuklarimizi temsil ediyor..

Peki esimizi, baska bir degisle hayatimizin askini temsil etmesi için neden dördüncü parmak seçilmis?Bunu anlamak için ellerimizi kullanarak bir test yapmamiz gerekiyor. Bu test için ellerinizi asagidaki resimde oldugu gibi birlestirin...

Simdi, ellerimiz bu pozisyondayken uçlari birbirine degen parmaklarimizi sýrasiyla birbirinden ayiracagiz. Iki parmagi birinden ayirirken diger parmaklar birbirinden asla ayrilmayacak..Ayrilan parmaklari tekrar birlestirip sonra siradaki parmaklari birbirinden ayiracagiz. Orta parmak kendimizi simgeledigi için onlari ayirmiyoruz. (durup dururken kendimizle celismenin alemi yok ne de olsa -bu dis sesti:P)

Bu sekilde devam ettiginiz zaman dördüncü parmaklar olan yüzük parmaklarinin birbirinden ayrilmadigini göreceksiniz. Annemiz, babamiz, kardeslerimiz ve çocuklarimizla hayatin belli bir bölümünden sonra ayriliriz ama hayatimizin gerçek askiyla (eger onunla gercekten karsilasmissak -bu da dis sesti) ömrümüzün sonuna kadar beraber kaliriz. Dördüncü parmaklarin ayrilmamasi bunu temsil ediyor ve bu sebeple de yüzük parmagi oluyor.

Hos, degil mi??

(Yalniz bu resimdeki vatandas ne diye yuzugu serce parmagina takmis, konseptle ters dustu bak simdi?:/// :D)

Hiç yorum yok:

*Secimler hep vardi.Her sey kaderde yazili olsa da -maktub-, oraya sen secimini yaptiktan sonra yazildi. Ve simdi sira sende, sadece soyle bana: YaZi mi yoksa TuRa mi?