14 Eylül 2007 Cuma

Uykum kacti, goreniniz var mi??:))

Saat sabahin 4.20'si..Arada bir-iki istisna haric, gun sektirmeden saat 11-12'lerde kalkmaya galiba vucudum isyan etmeye basladi:) Bugun isyanin birinci gunu..ilginctir, uykum yok, daha dogrusu varsa da uyuyamadim:) Benim hayatim boyunca cok az zikredecegim cumlelerden oldu zannedersem bu:)

Bugun Ramazanin ilk gunuydu. Aksam 6-9 arasi dersim oldugu icin cok iftar havasi teneffus edebildigimi soylemeyem. Ama yine de iyi ki geldi Ramazan. Yabanci yerde de olsam, yine de havayi degistirdi sanki..Sanki herkesin uzerine hafiften bir uluvviyet serpilmis gibi:) Allah hayirlara vesile kilar ins..

Aksam dersten geldikten sonra da CIS (Bilgisayar Bilgi Sistemleri) dersinden grup calismamiz vardi..Odama gelip dun yaptigim baharatli pilav (pirinc pilavinin artik varyasyonlarini deniyorum:P) ve yesil fasulyeden olusan monumu tam tabagima koydum, yemege baslayacaktim ki, arkadasim yarim saat kadar sonra grup calismamizin bizi bekledigini haber verdi..Cehalet mutluluktur, sozunu unutmak mutluluktur, sekline cevirdigimde bu soz bana o anda adamakilli uymustu hakkaten..Neyse, grup calismasinda gecirdigimizin zamanin verimli bir calismayla % 20'sini odevle, geri kalan yuzdeyi ise kulturler arasi sohbetle gecirdik:) Hos oldu..Sohbete dair kucuk bikac not da duseyim hatta buraya:

-Sadece bizim universitede zannedersem 30 kadar Patel soyadini tasiyan Hintli ogrenci var. Ilk seferde bu kadar cok Patelle karsilasinca, yahu ne kadar genis bir aile bu Patel ailesi diye dusunmustum, hatta bir arkadasa siz kardes misiniz geyigini de yapmisligim vardir hani:D Bu Pateller ne bir aile, ne de herhangi bir akrabaliklari var. Sadece cok kullanilan bir soyadi..Bizdeki demir, ya da ozturk soyadlari gibi..Arada tabii "kucuk" (!) bir nufus farkliligi bulunuyor.

-Yine Patel soyadi Hindistan da ikinci cogunlukta kullanilan soyadiymis. Ilkinin hangisi oldugu hakkinda ihtilafa dustugu icin arkadaslar, burada kesin bir bilgilendirme yapamayacagim ne yazik ki:) Bunun gibi baska cogunlukta olan bircok soyadi varmis ve her soyadi mensubu ayni soyadini tasiyan insanlarla evleniyormus..Aslinda bu bi bakima hos, ozellile bayanlar icin..Soyadi degistirme, yeni soyadina alisma gibi bir durumlari bulunmuyor anlamina geliyor bu ne de olsa.

-Hindistan'da gorucu usulu ile evlenme oldukca yaygin..Bu gorucu usulu bizim eski zamanlardaki gorucu usulu anlayisina benziyor..Evlenecek kizlar ailelerinin uygun buldugu damat adayini dugun zamanina kadar gormeyebiliyor..Onun disinda da bir kerelik ayni evde bir odada kisa bir sure konusmalarina musaade ediliyormus. Tabii buyuk sehirlerde durum tahmin edilebilecegi uzere daha farkli..

-Hinditan'in Gucrati adinda onemli bir eyaleti bulunuyor. Bu Patellerin cogu da aslinda burada ikamet ediyor. Bu eyaletin onemi, Gucratiler Pakistanlilardan ve dolayisiyla Muslumanlardan pek haz etmiyorlar, bu nefret boyutunda da olabiliyor(mus). Benim gordugum bir sey yok, bu yuzden mis'li konustum. Hatta tam tersi burada Hintli arkadaslar arasinda hafif populer bile sayilabilirim:D Muslumanliga olan dusmanliklari aslinda Pakistan'a olan dusmanliklarindan ileri geliyor. Aradaki problem ise yine paylasilamayan kucuk bir kara parcasi..

Velhasilikelam, grup calismasi( konusmasi) 12'de bitti. Sonra baktik, uyku yok, Hend ve Samira -ki film arkadaslari olduk:)- ile bir sinema gecesi daha yaptik. Filmimizin adi : "Children of Men." P. D. James'in ayni adli romanindan Alfonso Cuaron yonetmenliginde sinemaya uyarlanmis, Clive Owen, Julianne Moore ve Michael Caine gibi unlu oyunculari bunyesinde barindaran, 2027 yili Londra'sinda gecen oldukca basarili, belgesel tadinda bir film..Hic de ic acici olmayan bir gelecekte artik kadinlar dogurganlik ozelliklerini kaybetmistir, ve dunyanin yasayan en genc insani olan 18 yasindaki bir gencin ani olumuyle insanlar yasa burunmustur, hem o genc icin ve hem de aslinda gelecege olan umutlari icin..Bununla birlikte herkesten sir gibi saklana bir gercek vardir: bir kadin hamiledir. Ve dunyaya o karmasa, silah sesleri ve kanlar arasinda bir oglan cocugu dunyaya getirecektir. Insanlarin gormeyi ozledikleri , gorduklerinde inanamadiklari, silah seslerini bile susturan, ve mucize olarak addedilen bir olay olacaktir bu..Simdi sira gelecegin ve insanligin umudu olan bu bebegin emin ellere teslim edilmesine gelmistir. Ve burada olaylar baslar...
Guzel bir filmdi..Izlemeye deger hakkaten..
Iste, oyle boyle derken bi baktim saat 3 bucuk olmus bile..simdi de 5'yi gecmis..Buraya geldigim iyi oldu, uykum gelmeey basladi bile:)
Hepinize hayirli sabahlar..
:)))

Hiç yorum yok:

*Secimler hep vardi.Her sey kaderde yazili olsa da -maktub-, oraya sen secimini yaptiktan sonra yazildi. Ve simdi sira sende, sadece soyle bana: YaZi mi yoksa TuRa mi?