24 Şubat 2008 Pazar

New Orleans'ta haftasonu Fotolari :))

Gecen haftasonu yine toplastik:) -zaten hep toplu halde yasiyorduk ya, neyse:P- vee 7 saatlik araba yolculugunu goze alarakNew Orleans, Louisina'ya gittik:) Gerisini fotograflar anlatsin:D

18 Şubat 2008 Pazartesi

Posta Kutusu Surprizleri:))

13 Subat Persembe gunu MBA Club toplantisi sonrasi her zamanki gibi kampus mailimi kontrol etmeye gittim:) Ve surpriz:) Turkiye'den koccaman bir paket gelmis:)

Tabii siz benim surpriz dedigime bakmayin:) Paketi gorunce cok mutlucuk oldum ama cesitli psikolojik baskilarin (herkese ulkelerinden paketler geliyor, mutlu mutlu aciyorlar, benim acip mutlu olacak paketim yok:( gibi:P) ve msn'den verilen siparis listelerinin sonunda gelen bir paketti:) annecigim de zaten paketi almamdan birkac gun once "kus yuvadan uctu" talimatini gondermisti:)

Neyse, haticeye degil, neticeye bakin demis atalarimiz. Ben de burdan yola cikaraktan Hatice'yi degil ama netice(ler)yi bilginize sunuyorum:) yammi, yammi..kuruyemis ve iki cesit corba coktan midemin derinliklerinde kayboldu bile:P:)



***The Happy End***

8 Şubat 2008 Cuma

Otobus, kamyon, jip, :) bip

Persembe gunu kalktim, ehliyet sinavina girdim.
Sonuc asagida:D

Artik Alabama "Learner's" ehliyetim var. Learner's ogrenen anlaminda (bunu anneigim icin cevirdim:p e, biliyoruz onu da artik triplerine girmeyiniz efenim:P)). Yani surus sinavini alana kadar, yanimda esas ehliyeti olan biri oldugu muddetce araba kullanabiliyorum bu ehliyetle. Yani bizim ulkemizdeki sistemden biraz farkli. Yola cikmak icin her iki sinavi da vermis olmaniz gerekmiyor. Surus testini de haftaya almayi planliyorum. Burada bir arkadasin arabasiyla once biraz pratik yapmak istiyorum. Ne de olsa elimi direksiyondan cekeli bayaaaaaa........... bir zaman oldu vesselam:D Tabii bunun aklima gelen bir nedeni burada yollarin bayaaaaaaaa......... bir genis ve trafigin de bizim ulkemizdeki gibi yogun olmamasi diye tahmin ediyorum.

Sinava bulundugum sehre 10 dakika mesafede bulunan Muscle Shoals'daki Kamu Guvenligi binasinda girdim. Sinav bizim sinav gibi 3 kategoriden (trafik-ilk yardim-motor) ve kazik sorulardan olusmuyordu:D -neyse ki- Toplamda 30 kadar soru vardi. Bazi sorularda stop isaretini gosterip, bu ne anlama gelir cinsindendi:P Velhasili kelam gectim. Ama bir an kalacagimi zannettim. Sinavdan degil ama "goz testinden" :O :/ Hayir, lenslerimi takmayi unutmamistim. Isin aci yani da orasi ya:P Soyle ki benim su anki goz numaram ne yazik ki sag 1.50, sol da 1.75'e yukselmisti buraya gelmeden hemen once. Ben de lens numarami ona gore buyutmustum. Ama babam gecen seferde oldugu gibi, gozum yuksek numaraya alisip sonra numaranin dusmesi ihmalini ortadan kaldirmasin diye asil numaramdan daha kucuk numarali ens vermisti: Soyle ki; su an kullandigim lenslerim sag 1.25, sol 1.50 buyuklugunde. Arada cok fark yokmus dityebilirsiniz, benim de zaten uzagi gormem de yazi kucuk olmadigi ve arkalarda da oturmadigim muddetce problemim yok. Ama aksi durumda gorusum baya bir bulaniklasiyor. Orda da sagolsun baayan 4. siradaki ufacik harfleri oku dedi. (Toplamda 5 sira halinde gittikce kuculen rakamlar var.) Ben de odaklandikca gorus netligimi kaybettim. Ilk iki rakamdan sonra tum rakamlar 3'e benzedi:) Hepsinin 3 olamayacagi onermesinde bulunuraktan ben de iyice kastim, kastikca tumden bulaniklasti:( Neyse, sonra durumu izah ettim, bir 4-5 saniye gozlerimi dinlendirdim, tekrar okudum. Oldu neyse ki, ama ben yine de beni once goz tedavisine gondereceginden baya emindim. Elime yukarda gordugunuz ehliyeti alana kadar da zaten her an bir puruz cikacak diye bekledim. Allah'tan cikmadi:D:D:D:D Bi de ustune kaymak kiyaminda gozlerim de kapali cikmamis fotoda:D asayis berkemal yani:D

Ehliyeti bir an once almak istiyorum (z), zira Mart ayinca bir haftalik bahar tatilimiz var. O zaman ins Californiya'ya gotmeyi planliyoruz kizlarla. Turkiye'ye donmeden orayi da hayirlisiyla goreyim, bir yerim sismesin hesabina:D Oraya ucakla gidecek olsak da Californiya'da farkli sehirleri gidip gormek icin arabaya ihtiyac duyabiliriz.

Iste boyle..Bakalim uygun olursa yarin pratik yapmak istiyorum. Zaten buradaki arabaklar ekseriyetle otomotik vites. Sinavi da kendi goturdugun arabanla aliyorsun. Bakalim, goriciiizzzz:)

6 Şubat 2008 Çarşamba

Tik tik tik..Kim o??

Bu kadar ara vermeme bakip da son yazdigim posttan bu yana et yemekle mesgul oldugumu dusunmeyin sakin:) Burda hayatima tavuk girdi sadece diyebilirim, ama iyi ki de girdi simdi:D

Efendimm, sesim solugum kesildi, neler yapiyorum neler acaba, diye siz de icinizden gecirdiyseniz, bu donemki hayatimi maddelere dokeyim, siz de rahatlayin (efendim? siz zaten rahat miydiniz? :p olsun) ben de..

Bu donem her donem oldugu gibi 4 dersim aliyorum, biri online:

-Maliyet muhasebesi
-Yonetim Politikasi
-Uluslararasi ticaret ve finans
ve akabinde:) - (online aldigim) E-commerce (elektronik ticaret)

Odev ve sunumlar anlaminda en talepkar dersleri bu doneme toplamayi basarmisim:P Her hafta en az iki odevin son teslim tarihi var:( :) ama yeni seyler ogrenmeyi seviyorum (Allah'tan)
Haftada 3 gun okula gidiyorum aksam derslerine: Pazartesi, Sali ve Persembe..

Bugun dersim yok ama her Carsamba saat 1.30-3.00 arasi MBA Club toplantilarimiz var. Bu donem de Club baskanligi pozisyonum devam ediyor. Sozun ozu toplantilari asmak gibi bir luksum yok. Ama bu sorumlulugun bana cok seyler kattigina inaniyorum: Bir toplulugu idare etmek, onlara hitap etmek, her zaman motivasyonlarini yuksek tutup katilimlarini saglamak, ve ayni zamanda hepimiz ekseriyetle sinif arkadasi olsak da baskan olarak yeri geldiginde yaptirim uygulayabilmek...Ilerde benzer durumlarla karsilasirsam en azindan sonuca ulasmada kendime daha fazla guvenecegimi hissediyorum. Neden bilmiyorum ama bu zamana kadar kariyerimle ilgili olarak, belki de mizacim geregi sakin bir insan olmamdan kaynaklaniyordur (!) -oyle mi dersiniz?:P- bir projede ikinci adam olarak cok basarili olacagimi dusunuyordum, liderin hemen yanibasinda isin saglikli ve basarili bir sekilde yurumesini saglayan kisi olarak.. Ama artik bunun yanisira gorev verildigi takdirde bir takimi ya da projeyi de omuzlayabilecegimi dusunuyorum:D Kriz anlarinda dusundugum gibi pek kirilgan degilmisim yani:D Allah utandirmasin ins. Bakalim neler gosterecek Rabbim.

Saat 12.30, biraz sonra hazirlanip toplantiya gitmem lazim. O yuzden gevezeligi birakip, maddelerime devam ediyorum:

-Dr. Borah'in yanindaki haftada 10 saatlik asistanligim devam ediyor. Yeni bir makaleyi bitirdik. Bakalim yeni konu ne olacak? Acikcasi aldigim derslerle ilgili o kadar cok ve sik makale yazmaya basladim ki, ins yeni gorevim daha idari isler olur diye umid ediyorum:) ne bileyim, hocanin ders verdigi siniflardaki ogrencilerin odevlerini degerlendirmek, projelerine yardim etmek, dosyalarini duzenlemek vs vs vs:) napiyim, oburu cok enerji ve zamanimi aliyor:P

-Haftada 20 saatlik calisma iznimiz oldugundan kalan 10 saati doldurmak icin de okulda ogrencilere ders veriyorum. Universitenin Academik Kaynak Merkezi (ARC) adli bir birimi var. Burada ise alinmis ozel ogrenci-hocalar var benim gibi, 'tutor' adinda. Bir ogrenci herhangi bir dersle ilgili problem yasadiginda o dersi veren tutorlarin listesini ogrenciye veriyorlar, ogrenci de istedigini secip, tutorla irtibata geciyor, ve derse basliyorlar. Ogrenci hicbir sey odemiyor, sadece merkez tutorlara saat basina para oduyor. Ogrenciler icin guzel bir siste yani. Su an 3 ogrencim var, sayi degisebiliyor tabii sinav yogunluguna gore.

-Ayrica bu donem universitedeki MBA prgramini da daha da gelistirmek icin dekan lisansustu ogrencilerinden bir komite kurdu. Projeler gelistirip, Nisan ayinda sunum yapacak bu komite. Dr. Borah, bu komiteye de davet etti. Henuz aktif olarak calismaya baslamadik, ama kisa surede organize olmamiz lazim.

-E-Commerce dersinin bir parcasi olarak bu donem Google bunyesinde baslatilan "GOMC" (Google Online Marketing Challenge) de takim olarak biz de yarisiyoruz:) Cok buyuk kapsamli bir yarisma, tum dunyayi kapsiyor kisaca:P Hocamiz, Dr. Crabtree sinifi 3 takima ayirdi. Bu projeyle ilgili detayi bilgiyi bir sonraki yazimda vericem ins.

-Hayatimin yogun kismini yukarda yazdiklarim olusturuyor. Ama baska kisimlari da var tabe:)

Simdi gidiyorum ,ama cidden bu sefer cok yakinda geri gelicemmmm:D

vildan
*Secimler hep vardi.Her sey kaderde yazili olsa da -maktub-, oraya sen secimini yaptiktan sonra yazildi. Ve simdi sira sende, sadece soyle bana: YaZi mi yoksa TuRa mi?